top of page

Jak souvisí 3D tisky a kariérové kurzy Recruitment Hacking Academy?

OK, jsou prázdniny a asi spíš přemýšlíte, kam zítra vyrazit v horkém letním dni k vodě... ale ještě než vyrazím k vodě já, posílám k vám virtuálně úplnou novinku.

Připravila jsem pro vás nový koncept open kariérových kurzů: RECRUITMENT HACKING ACADEMY. Mrkněte na nový web a třeba dostanete chuť nejen na zmrzlinu, ale i na to, jak mít cool svoji osobní kariérovou prezentaci - od CV po skvělý LinkedIn. A jak takové kurzy souvisí s tím 3D tiskem, co jsem zmiňovala v titulku?

Kurzy vždycky otvírám "velkým" tématem - konkrétně, jak technologie ovlivňují trh práce. Co se mění, jaké jsou novinky. Naštěstí mám kolem sebe spoustu šikovných kamarádů, kolegů, kteří jsou technicky založení a je to jejich denní chleba. Od těch se učím, poslouchám je, čtu je online... a pak se to snažím dál tlumočit. A protože nejsem ajťák, tak to podávám hodně zjednodušeně "popíkově", aby tomu všichni i ne-technicky založení rozumněli. A doufám, že snad vždy s tou správnou pointou:)

Proč ale takové technické úvody? Možná by bylo jednodušší prostě vysypat z rukávu pár instantních kariérových rad, jak se připravit na pohovor? No, protože i takové věci, které s naší prací zdánlivě (ještě) nesouvisí (př. 3D tisky, wearables, internet of things, ...), mají dopad na to, jak se mění trh resp. trh práce, a jak by tím pádem bylo záhodno měnit naše individuální strategie řízení vlastní kariéry (career managementu).

Career management tj. aktivní řízení vlastní kariéry není žádný "kariérismus", ale současná nutnost. Kdo nechce být vláčen okolnostmi, ale rozhodovat o svém životě aktivně sám, měl by být schopen neustále sledovat trendy, vyhodnocovat jejich dopad na oblast, ve které se profesně pohybuje, a dělat teprve na základě toho kariérová rozhodnutí. Jednotlivé kroky od psaní CV pro aktualizaci LinkedIn profilu by pak měly odpovídat vždy tomuto kontextu.

Cílem kariérových kurzů v Recruitment Hacking Academy (Ondro P., díky za inspiraci k názvu:) je právě pochopení kontextu a schopnosti i v budoucnu aplikovat pricipy career managementu na dalších kariérních křižovatkách právě v širších souvislostech.

Prostě jde o to, nejprve pochopit "PROČ" něco dělám. A pak teprve se pustit do toho "JAK".

www.recruitmenthacking.cz

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page